English (UK) Nederlands (NL)

MVO activiteiten

Triple Benefit gelooft in circulariteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daartoe worden onder andere de richtlijnen van ISO26000 gevolgd.

  Interne projecten

  2019: Wij werken mee aan opschoonacties om onze omgeving schoner te maken.

  2016: Ontwikkeling mobiele recyclingfabriek Plastic Fantastic . Met deze fabriek kunnen ingezamelde plastics op opschoondagen ter plekke worden omgezet in eenvoudige producten.

  2015: Nul op de meter kantoor. De gasketel is eruit gegooid en alle benodigde elektriciteit wordt voortaan met de zon opgewekt. Webhosting is voortaan energieneutraal.

  2013: Voortaan electrisch rijden op zonne energie.

  2012: Opstellen ISO26000 MVO zelfverklaring. Zie voor de rapportage en meetbare doelstellingen de pagina 'Publicaties'.

  2011: Productie nulserie pico-hydropower kit voor ontwikkelingslanden. De kit is zo ontworpen dat hierin vrijwel ieder type autodynamo kan worden gemonteerd. De kit kan eenvoudig op een aan te leggen buis worden aangesloten. Jaarlijks produceert de kit 1750 kWh. Het is mogelijk om meerdere kits parallel te installeren. Download hier de installatiehandleiding van de picowaterkracht kit.

  Eerdere projecten:

   • Ontwikkeling en installatie van het prototype van de picowaterkrachtcentrale in Nepal voor de Stichting Veldwerk voor een kindertehuis met 100 bewoners.
   • Ontwikkeling en installatie van een pulserende pomp, die met behulp van stromingsenergie uit de rivier het water over grote afstanden omhoog kan pompen. Een externe vermogensbron is daarvoor niet nodig.
   • Ontwerp van een rietfilter dat het huishoudelijk afvalwater op natuurlijke wijze reinigt, zonder dat extra energie benodigd is.

  Klik hier voor het bekijken van een video-reportage van deze technologie. Download hier de rapportage over de geinstalleerde technieken.

   

  (c) 2023 - Triple Benefit - +31 (0) 6 3419 0724

   CO2 Pico hydropower